Достапни линкови

Ирачките граѓани ќе добиваат бесплатна струја


Протестите во Ирак
Ирачките граѓани ќе добиваат бесплатно по 1000 киловат часови електрична енергија секој месец. Министерството за енергија се реши на тој чекор, поради протестите за сиромашната снабденост со енергија и основните услуги. Според министерството субвеницијата најмногу ќе им помогне на околу 8 милиони граѓани, кои се со ниски примања.
XS
SM
MD
LG