Достапни линкови

Македонија и Косово - договор за царинска соработка


Заменик претседателот на Владата на Република Македонија и министер за финансии Зоран Ставрески денеска ќе оствари средба со косовскиот колега Ахмет Шаља.
По средбата ќе биде потпишана Спогодба меѓу двете влади за соработка и взаемна помош по царински прашања од страна на директорот на Царинската управа на Република Македонија Ванчо Каргов и генералниот директор на косовската царина Наим Хургулица.
XS
SM
MD
LG