Достапни линкови

ВМРО ДПМНЕ достави предлог за промена на Уставот


Претседателот на Собранието Трајко Вељановски
Триесетина пратениците од ВМРО-ДПМНЕ до претседателот на Собранието Трајко Вељаноски доставија предлог за измена на Уставот за промена на бројот на судии во Судскиот совет, а Државниот завод за ревизија ќе биде уставна категорија. Тие предложиле министерот за правда и претседателот на Врховниот суд да не бидат дел од Судскиот совет, како и да се зголеми бројот на членови од осум на десет и да се преспита правото за нивен повторен избор.
Вељановски изјави дека промените се со цел исполнување на препораките од последниот извештај на Европската комисија.
XS
SM
MD
LG