Достапни линкови

Попис на населението во Бугарија


Околу три милиони и 100 илјади жители на Бугарија дале податоци за себе преку електронски пат за пописот или 41,2 насто од вкупното население во земјата. Од нив 52,4 насто се жени, а 47,6 насто се мажи.
Во Бугарија започна и класичен попис на населението, кој го спроведуваат министерството за внатрешни работи и Институтот за статистика.
XS
SM
MD
LG