Достапни линкови

Ватикан против апликацијата за покајување на Ајфон


Апликацијата за покајување на Ајфон
Ватикан соопшти дека католиците неможе да се исповедаат преку Ајфон, бидејќи технологијата неможе да го замени присуството на верникот, кога ги исповедува своите гревови пред свештеникот.
Соопштението на Ватикан е по лансирањето на апликацијата на Ајфон за покајување, која беше одобрена од Католичката црква во САД. Апликацијата не е предвидено да го замени процесот на исповед на гревовите, туку на верниците да им помогне подобро да ги согледаат своите постапки.
XS
SM
MD
LG