Достапни линкови

Казни за гатачките во Романија


Романскиот Парламент расправа за нацрт законот со кој гатачките во земјата ќе мора да имаат работна дозвола и доколку погрешат во предвидувањата ќе бидат или парично казнети или ќе одат во затвор. Гатањето во Романија со векови е дел од националната култура на земјата. Романија на 1 јануари официјално го призна гатањето како професија.
XS
SM
MD
LG