Достапни линкови

Иран го зголеми производството на нафта за 100 илјади барели


Нафтено поле во Иран
Иранските власти соопштија дека дневното производство на нафта се зголемило за околу 100 илјади барели со денешното отварање на втората фаза на Дарховин полето во североисточниот дел на земјата. Според последните податоци на ОПЕК вкупното производство на нафта во Иран се движи околу 3,7 милиони барели.
XS
SM
MD
LG