Достапни линкови

Српската влада бара пописот да биде одложен


Српската влада денеска предложи пописот на населението, живеалиштата и домаќинствата, како и на земјоделските домаќинства во земјата да биде одложен за периодот од 1 до 15 октомври. Пописот требаше да се спроведе од 1 до 15 април, но владата сака да го помести датумот поради недостигот на средства. Владата планира дел од потребните пари да ги обезбеди од ЕУ. Последниот попис во Србија е спроведен во 2002 година.
XS
SM
MD
LG