Достапни линкови

Советот за безбедност на ОН ќе расправа за Косово


Генералниот секретар на ОН Бан Ки Мун
Советот за безбедност на ОН на седницата на 16 февруари ќе расправа за ситуацијата на Косово и за најновиот извештај на генералниот секретар на организацијата Бан Ки Мун. Извештајот се однесува на периодот од 19 октомври минатата година до 15 јануари во оваа година.
Ки Мун во него наведува дека УМНИК е подготвен да ја подржи истрагата за трговија со човекови органи на Косово и дека очекува да биде зголемен дијалогот меѓу Приштина и Белград.
XS
SM
MD
LG