Достапни линкови

Опозицијата во Казахстан бара чесни избори


Опозицијата во Казахстан го повика претседателот Нурсултан Назарбаев да дозволи во земјата да бидат одржани чесни избори. Во отвореното писмо на опозицијата се наведува дека со одлуката за одржување претседателски избори за 3-ти април, не се остава простор за адекватна изборна кампања. Партиите мора до 20-ти февруари да ги пријават кандидатите за претседател.
XS
SM
MD
LG