Достапни линкови

Албанија остварила економски раст во 2010 од 4,9 насто


Гувернерот на Централна банка во Албанија Ардиан Фулани изјави дека земјата минатата година остварила економски раст од 4,9 насто. Според Фулани и покрај проблемите со кои се соочувал банкарскиот сектор сепак забележани се поголеми финансиски резултати во однос на 2009 година. Министерството за финансиии соопшти дека годинава очекува раст од 5 ипол насто, бидејќи нема да се купуваат еврообврзници, а инвестициите ќе бидат покриени со дoлгорочни кредити.
XS
SM
MD
LG