Достапни линкови

Арапски свет - Несигурност, сиромаштија и недостиг на демократија


Минхен - полициски кучиња во потрага по експлозив пред почетокот на Конференцијата во Минхен
Германскиот канцелар Ангела Маркел денеска на Меѓународната Конференција за Безбедност во Минхен изјави дека промените во Египет мора да се извeдат на мирен начин. Кризата во Египет е доминантна тема и на вториот ден на Конференцијата во Минхен.
Генералниот Секретар на Обединетите Нации Бан Ки Мун отворајки ја сесијата денеска изјави дека протестите во арапскиот свет се водени од несигурноста, сиромаштијата, корупцијата и недостигот на демократијата.
XS
SM
MD
LG