Достапни линкови

Хакери неколку пати влегле во мрежата на Nasdaq


Во Интернет мрежата на една од најголемите берзи во САД Насдак влегле хакери и тоа неколку пати во текот на минатата година.
Според Вол Стрит Журнал, сепак, берзата не била компромитирана. Според весникот истрагата се сомнева во повеќе мотиви од финансиски план за кражба до закана за национална безбедност со нанесување штета на берзата во Њујорк.
XS
SM
MD
LG