Достапни линкови

ОН - Цените на храната во светот уриваат рекорди


Рим - Акција „Запрете ја гладта“
Обединетите нации денеска соопштија дека храната во светот достигна рекордни цени во јануари.
Според ФАО, цените растат 7 месеци по ред и ги надминаа рекордите од јуни 2008 по кризата 2007 и 2008.
Во индексот се земаат месечни цени на кошничката житарици, масло, месо, шеќер...
XS
SM
MD
LG