Достапни линкови

Атина денеска без јавен превоз


Вработените во јавниот превоз во Атина денеска штрајкуваат против планираните реформи во тој сектор, а протестираат и лекарите од државниот осигурителен фонд, како и фармацевтите. Грција е принудена да спроведува ригорозни мерки за штедење поради финансиската криза, што иницира серија масовни протести и штрајкови во земјата.
XS
SM
MD
LG