Достапни линкови

Парламентарните избори во Украина во октомври 2012


Украинскиот претседател Виктор Јанукович
Украинскиот Парламент денеска го соопшти датумот за одржување на следните парламентарни избори. Гласањето ќе се одржи на 28 октомври во 2012 година, а мандатот на избраните кандидати ќе биде продолжен од четири на пет години. Одлуката била подржана од 310 делегати. Мнозинството во Парламентот е под контрола на Претседателот Виктор Јанукович.
XS
SM
MD
LG