Достапни линкови

Американската амбасада загрижена за состојбите во Македонија


Американскиот амбасадор во Македонија Филип Рикер
Амбасадата на САД во Македонија е загрижена поради актулените кризи во земјата, како што се заканите по независноста на медиумите, судството и процесот на евроатланската интеграција. Според писмената изјава за МИА на амбасадата САД ја следат состојбата во Собранието со која треба да се справат македонските институции и демократија.
Во соопштението е наведено дека САД се загрижени и за состојбата со политичкиот дијалог во Македонија и повикаа на отворена дебата меѓу граѓаните, институциите и владата, бидејќи тоа е клучниот елемент за развој на едно општество.
XS
SM
MD
LG