Достапни линкови

Министерот Џафери на форум на ЕУ во Брисел


Министерот за локална самоуправа Муса Џафери
Министерот за локална самоуправа Муса Џафери денеска во Брисел оствари средба со комесарот за регионална политка на ЕУ Јоханес Хан. Тие разговарале за користењето на ИПА фондовите во Македонија. Џафери го запознал Хан со политиката на регионалниот развој на Македонија, преку користењето на средствата од фондовите на Унијата. Џафери во Брисел присуствува на форумот кој го организира Европската комисија по повод нејзиниот нов извештај за економска, социјална и територијална кохезија.
XS
SM
MD
LG