Достапни линкови

Почна пописот на населението во Бугарија


Во Бугарија почна пописот на населението, а граѓаните за прв пат, согласно со европските нормативи, ќе можат да се определат и според националната припадност. На пописот на населението што завршува на 28 февруари се ангажирани 55 илјади попишувачи. Според последниот попис, спроведен 2001 година, во Бугарија имало над 7 милиони и 900 илјади жители, но сега овој број е помал поради намалениот наталитет и иселувањето.
XS
SM
MD
LG