Достапни линкови

Министерот Тодоров ја прифати поканата на Сенатот на УКИМ


Министерот за образование Никола Тодоров
Министерот за образование Никола Тодоров денеска изјави дека ќе ја прифати поканата на Сенатот на државниот универзитет св. Кирил и Методиј за да ги образложи сите измени на Законот за високо образование. Според Тодоров измените се во функција на подобрување на квалитетот на образованието и нема да ја нарушат автономијата на Универзитетот. Тодоров додаде дека министерството ги презентирало измените во јавноста, пред да бидат усвоени за граѓаните да бидат информирани и да се развие дебата.
XS
SM
MD
LG