Достапни линкови

Вељановски ја повикува опозицијата на координација


Трајко Вељановски
Претседателот на Собранието Трајко Вељаноски ги повика денеска на координација потпретседателите на Парламентот и координаторите на пратеничките групи, вклучувајќи ги и опозициските кои обавија дека нема да учествуваат во работата на законодавниот дом.
Вељаноски вели дека очекува отворените прашања да се решаваат со политички дијалог, а бојкотот на Парламентот не е вистинскиот начин тоа да се направи зашто е спротивен на националните интереси на државата.
СДСМ, НСДП, НА, ЛП и НД објавија дека веќе нема да учествуваат во работата на македонското Собрание, вклучувајќи ги и координациите, комисиите и другите собраниски тела. ЛДП соопшти дека останува во Парламентот, кој веќе повеќе од една година го бојкотира ДПА
XS
SM
MD
LG