Достапни линкови

ЕУ применува двојни стандарди за Турција


Главниот преговарач на Турција со Европската унија, државниот министер Егемен Багиш изјави дека Унијата применува двојни стандарди, бидејќи на Турција и поставува услови што досега не биле побарани од ниту една земја-кандидат за членство.
Според Багиш ЕУ сфатила дека Турција нема да преземе чекори што ќе ја ослабнат нејзината економска сила, која е најсилното оружје на земјата.
XS
SM
MD
LG