Достапни линкови

На Светскиот економски форум разговори за главните валути


На Светскиот економски форум во Давос во фокусот на разговорите денеска меѓу богатите и сиромашните земји е дали вредноста на доларот или другите главни валути е потценета или преценета, со што развиените земји би можеле да манипулираат со заздравувањето на нивните економии.
Од Вашингтон претходно имаше соопштенија дека Кина вештачки ја држи вредноста на јуанот на ниско ниво за да ја одржи ниската вредност на работаната рака и добрите резултати во надворешната трговија. Со сличен став се уште неколку држави.
XS
SM
MD
LG