Достапни линкови

САД остварија раст од 2,9 % во 2010 - најголем за 5 години


World/Economy - Cotton price index for the last 20 years
Американската економија постигна најголем пораст во последните пет години, соопшти денеска Одделот за трговија.
Остварен е раст од 2,9 проценти во 2010 додека во 2009 тој изнесуваше 2,6 насто. Потрошувачката се зголеми за 4,4 отсто во последниот квартал, додека растеше извозот, а беше намален увозот, што исто така го зголеми развојот. Проспектите на американската потрошувачка, заработувачка и извозот ги зголеми надежите дека на проблемите со високата невработеност им се гледа крајот, изјави рече Крис Вилијамсон, главен економист со Маркит.
XS
SM
MD
LG