Достапни линкови

Заврши седницата на Парламентарното собрание на СЕ


Со расправа за социјалните прашања и за здравствената заштита денеска во Стразбур заврши зимската седница на Парламентарното собрание на Советот на Европа. На ова заседание, меѓу другото, беше усвоена резолуција за трговијата со човечки органи на Косово на известувачот на Советот Дик Марти. Со таа резолуција се бара преземање мерки за расветлување на случајот.
XS
SM
MD
LG