Достапни линкови

Јавниот долг на Хрватска 18 милијарди евра


Хрватското министерство за финасии соопшти дека јавниот долг на земјата изнесува околу 18 милијарди евра и неговиот удел во БДП е 40,7 насто. Во споредба со крајот на 2009 година долгот е повисок за 13, 6 насто.
XS
SM
MD
LG