Достапни линкови

Нов данок во Австралија


Владата на Австралија планира да воведе нов данок од кој ќе биде финансирано санирањето на последиците од големите поплави. Според проценките на владата, обновата ќе чини околу 5,6 милијарди долари. Опозицијата е против новиот данок, оценувајки дека пари за покривање на штетите од полавите можат да бидат обезбедени со заштеди во буџетот.
XS
SM
MD
LG