Достапни линкови

Кина ќе подржува „зелени“ технологии


Кинеските власти продолжуваат со поттикнување на развојот на чиста енергија и други електротехнички индустрии. Грантовите и другите форми на подршка ќе се наменат за развојот на технологии кои штедат електрична енергија, проекти за еколошки автомобили и нови модели на мобилни телефони. Официјален Вашингтон ја критикувашер кинеската стратегија за подршка на технолошката индустрија, тврдејки дека на тој начин се прекршуваат одредбите за слободна трговија.
XS
SM
MD
LG