Достапни линкови

ОН-Две милијарди корисници на интернет во Светот


Логото на Обединетите Нации
ОН соопштија денеска дека бројката на интернет корисници во светот достигнала до две милијарди, додека пак бројката на корисници на мобилни телефони изнесува 5 милијарди. На крајот на 2000 година во светот имаше 500 милиони корисници на мобилни телефони, а 250 милиони на интернет. Околу 57 насто од корисниците на интернет се од земјите во развој.
XS
SM
MD
LG