Достапни линкови

Свобода: Хрватска ги завршува преговорите со ЕУ во јуни


Ханес Свобода
Хрватска може да ги заврши пристапните преговори со ЕУ во јуни годинава, а полноправна членка може да стане најдоцна до 2014 година, изјави во Брисел известувачот на Европскиот парламент за Хрватска Ханес Свобода. Тој истакна дека во Европа постои широк консензус во врска со ова прашање, додавајќи оти е можно завршување на преговорите до јуни и дека тоа сите го сакаат.
XS
SM
MD
LG