Достапни линкови

Фуере-Рамковниот договор подлога за мултиетничко општество


Евроамбасадорот Ерван Фуере
Евроамбасадорот во Македонија Ерван Фуере денеска изјави дека одбележувањето на десетгодишнината од Рамковниот договор треба да го обедини општеството со цел да се овозможи лекување на раните од минатото и придвижување на Македонија кон иднината.
Според Фуере, властите и надлежните министерства треба да работат и на хартија и на дело за Македонија да биде мултиетничко општество, кое ќе служи за пример.
Фуере ја повика владата да изврши целосни реформи во јавната администрација, бидејќи ниту една земја неможе да има успех без професионална администрација.
XS
SM
MD
LG