Достапни линкови

ЕБОР и предвидува на Македонија поголем раст на БДП


Во најновиот квартален извештај на Европската банка за обнова и развој е ревидирана стапката на растот на БДП на Македонија за годинава од 2,3 на 3,2 проценти. Според извештајот таквата прогноза се должи на глобалниот пораст на побарувачката и на центат на металите, како и од одобрената кредитната линија од 480 милиони евра од ММФ. Банката освен во Македонија очекува позитивен раст на БДП во сите земји од Западен Балкан.
XS
SM
MD
LG