Достапни линкови

Хјуман Рајтс Воч - Многу влади не реагираат на кршењето на човековите права


Хјуман Рајт Воч оценува дека многу влади и глобални институции не вршат доволен притисок врз земјите кои не ги почитуваат човековите права. Во извештајот на оваа организација се наведува дека особено Европската Унија го заменува притисокот за почитување на човековите права со така-наречен пристап на дијалог и соработка, како на пример во односите со Кина, Узбекистан и Туркменистан.
XS
SM
MD
LG