Достапни линкови

Привремено затворена американската амбасада во Тирана


Судири на демонстрантите и полицијата во Тирана
Американската Амбасада во Тирана привремено е затворена поради протестите во земјата и опасноста од повторување на насилството. Според соопштението на амбасадата тие очекуваат протестите да продолжат не само во Тирана, туку и во други делови на земјата и им препорачуваат ограничено движење на вработените. Сите официјални функции на Амбасадата се привремено запрени до следно соопштение.
Медиумите најавија дека е можно да има нови протести во наредните денови.
XS
SM
MD
LG