Достапни линкови

Започнаа „нуклеарните разговори“ за Иран во Истамбул


Иранскиот преговарач Саид Џалили
Во Истамбул започна состанокот на преставници на Иран и на петте постојани членки на Советот за безбедност: Велика Британија, Кина, Франција, Русија и Соединетите Држави , плус Германија за нуклерната програма на Техеран.
Соединетите Американски Држави не очекуваат значаен напредок, но се подготвени да разговараат за предлогот да се разменува осиромашен ураниум за нуклеарно гориво за потребите на Иран.
XS
SM
MD
LG