Достапни линкови

Франција против Бугарија и Романија во Шенген зоната


Францускиот министер за европски прашања Лоран Вокиез изјави денеска дека влезот на Романија и Бугарија во Шенген зоната би ја загрозило безбедноста во Европа, ако базата на податоци на зоната западне во рацете на луѓе од меѓународниот организиран криминал.
Според Вокиез одлуката за влезот на двете земји е избрзана, бидејќи има сектор околу Романија, Бугарија и Грција, каде се фокусирани голем дел од проблемите, поврзани со нелегален влез на лица и стоки во ЕУ.
XS
SM
MD
LG