Достапни линкови

Јанкулоска- унапредување на соработката во регионот


Министерката Гордана Јанкулоска
Министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска изјави денеска дека македонскиот концепт на интегрирано гранично управуавње е врз база на обезбедување реален баланс меѓу отворените граници за движење на луѓе и стоки, безбедни и контролирани граници, како и борба против прекуграничниот криминал и тероризам. Јанкулоска ја потенцираше посветеноста на македонската полиција во унапредување на регионалната координација и соработка и реализацијата на реформите на патот кон ЕУ. Јанкулоска присуствува на дводневниот неформалниот состанок на министрите за правда и за внатрешни работи на земјите - членки на ЕУ во Годоло во близина на Будимпешта.
XS
SM
MD
LG