Достапни линкови

Британска министерка против предрасудите за муслиманите


Сајида Варси
Првата муслиманка во кабинетот на британскиот премиер Сајида Варси изјави дека дискриминацијата на муслиманите во земјата е општествено прифатена. Според Варси која е копретседател на Конзервативна партија на премиерот Дејвид Камерон и министер без ресор Британија станува се помалку толерантно општество.
Варси смета дека мислењето оти муслиманите се умерени или екстремисти, може да предизвика недоразбирање меѓу луѓето.
XS
SM
MD
LG