Достапни линкови

Протести во Ерменија за подобар економски и социјален живот


Тигран Карпетиан
Околу седум илјади приврзаници на опозициската партија протестираа во главниот град на Ерменија, за подобрување на економските и социјалните услови во земјата. Протестите во Ереван биле организирани од Партијата на граѓаните на чело со медиумскиот тајкун Тигран Карпетиан. Неговата партија нема претставници во Парламентот, но има приврзаници во провинцијата.
Карапетиан побара од владата да ги зголеми платите и пензиите, да им даде компензација на оние граѓани кои ги загбиле заштедите во банките во кризата по распаѓањето на Советскиот Сојуз.
XS
SM
MD
LG