Достапни линкови

Русија - наскоро ТВ Канал за 20 милиони муслимани


Русија наскоро ќе отвори телевизија за муслиманите со надеж деќе ќе ја зголеми толеранцијата во земјата. Сателитскиот канал ќе биде отворен во Февруари или Март.
Во Русија има 20 милиони муслимани, а во земјата е во пораст нео нацизмот. Во декември се одржа најголем нео нацистички марш во пост советско време.
Полицијата не успеа пред Кремљ да спречи 7 илјади луѓе кои тепаа луѓе од не словенско потекло.
XS
SM
MD
LG