Достапни линкови

Марти погрешно разбран за извештајот?


Dick Marty
Известувачот на Советот на Европа Дик Марти во интервју за косовски медиум изјави дека тој не твдри дека премиерот Хашим Тачи бил директно вмешан во трговијата со човечки органи за време на војната во Косово. Марти посочува дека во својот извештај е наведено дека луѓето блиски до Тачи се дирекно вмешани во трговијата со човечки органи но е тешко да се верува оти Тачи не слушнал за таквите случувања. Тој додава дека во неговиот извештај за разлика од Карла Дел Понте се прецизирани неколку апсекти и дека не станува збор за стотина незаконски трасплатации туку за неколку случаи.
XS
SM
MD
LG