Достапни линкови

Одложенa Спогодбата за стабилизација на Србија и ЕУ


Европаратеникот Јелко Кацин
Европскиот парламент поради технички проблеми го одложи гласањето за Спогодбата за стабилизација и асоцијација со Србија. Според словенечкиот европратеник Јелко Кацин доколку Србија го забрза процесот на евроинтеграција, тоа ќе биде во корист на целиот Балкан и ќе се одрази позитивно во БиХ и ќе ја мотивира Македонија.
Спогодбата инаку веќе беше ратификувана од 11 земји членки на ЕУ.
XS
SM
MD
LG