Достапни линкови

Македонците меѓу најбројните за азил во Германија


Германкиот министер за внатрешни работи Томас е Мајцер
Германија во минатата година забележа пораст на барањата за азил во земјата. Во соопштението на германското министерство за внатрешни работи се наведува дека тоа е последица од зачестените обиди за миграција од Авганистан, Србија, Иран, Македонија и Сомалија. Бројот на апликации за азил пораснаа за 50 насто и во минатата година биле заведени над 41 илјада барања од кои биле одобрени само 7 илјади и 700. Министерството за внатрешни работи наведува дека лани имало зголемен број лажни барања за азил од Македонија и од Србија.
XS
SM
MD
LG