Достапни линкови

Протест на сопствениците на бензински пумпи во Грција


На грчкиот контролен премин Евзони на границата со Македонија сопствениците на бензиски пумпи денеска симболично протeстираа против владината одлука неоданоченото гориво да биде продавано на границите со Турција, Македонија и Албанија.
Доколку власта не ја промени својата одлука протести планираат и вработените од бензиските станици во Еврос и Јанина, кои би ги блокирале граничните премини со Турција и Албанија.
XS
SM
MD
LG