Достапни линкови

Несогласувања за укинување на фереџе во училишта во Албанија


Невладините албански организации кои се борат за верските слободи се спротиставија на новиот закон со кој се забранува носење на фереџе во државните училишта. Според Албанското здружение на имами фереџето е повеќе од симбол, бидејќи тоа е верска обврска, а не право на избор. Промените на законот за обвразование не се прифатени и од Албанската исламска заедница.
XS
SM
MD
LG