Достапни линкови

Индонезија бара прекин на спорот за Јужното Кинеско море


Индонезиските власти предупредија дека конфликтите во Азија може да излезат од контрола и да ја нарушат стабилноста на регионот. Нациите од Југоисточна Азија се во спор за територии во Јужното Кинеско море. Малезија, Кина, Виетнам и Филипините ја оспоруваат контролата на места каде има потенцијал на резерви на нафта или кои се во близина на клучни точки за премин на бродовите.
XS
SM
MD
LG