Достапни линкови

Големите сили не се присутни на иранската нуклеарна тура


Арак - Натанц капацитети во Иран
Иранските власти денеска ги отвораат вратите на некои свои нуклеарни капацитети за странските дипломати, но водечките светски сили ја отфрлија поканата, а некои и не беа поканети.
Русија, Кина, и ЕУ, како и Турција и Бразил не испратија дипламати, додека САД, Велика Британија, Франција и Германија воопшто не беа поканети.
Западните сили сметаат дека иранските капацитети треба да бидат под инспекција на експертите на Агенцијата за атомска енергија на ОН.
XS
SM
MD
LG