Достапни линкови

ЕУ потпиша договор со Азербеџан за снабдување со гас


Хозе Мануел Баросо
ЕУ и Азебеџан денеска потпишаа договор со кој Баку долгорочно ќе ја снабдува со гас Европа. Претседателот на Европската Комисија Хозе Мануел Баросо го потпиша договорот со азебеџанскиот претседател Илхам Алиев во Баку. Според договорот Азербеџан ќе треба да обезбеди доволно гас за Јужниот коридор, кој вклучува изградба на неколку цевководи, кои ќе носат гас од Каспиското море во Европа, преку Русија.
XS
SM
MD
LG