Достапни линкови

ОЕЦД бара од Украина актива борба со корупцијата


Логото на организацијата
Организацијата за економска соработка и развој соопшти денеска дека укаринските власти наместо само да зборуваат, треба да преземат и акција во борбата со корупцијата во земјата.
Според организацијата украинските власти само ветувале, но не постигнале никаков прогрес на тој план во изминативе четири години.
Организацијата побара од Украина да воведе специјално тело кое ќе го контролира финанисирањето на политичките партии и кое ќе ги зголеми контактите со фирмите за борба со корупцијата.
XS
SM
MD
LG