Достапни линкови

Во Албанија 17 заразени од вирусот А Х1Н1


Албаниа
Најмалку 17 луѓе се заразени од вирусот А Х1Н1 во Албанија, објавуваат албанските весници. Повеќето од болните се од Тирана и се на возраст од 14 до 65 години.
Заразени се со тој вид на грип, но без сериозни последици по здравјето. Здравствените власти очекуваат резултати од уште 15 други лица, можни сллучаи на инфицирани со вирусот.
Во крајот на 2009 година Албанија беше на прагот на пандемија кога неколку стотици нејзини граѓани беа заразени од овој вирус.
XS
SM
MD
LG